За един брадва, за друг … може би сватба или за кои защитници се говори най-много в момента   5 Коментари

Време до началото на сезона почти не остана, отборите тренират усилено и смаляват с  всеки изминал ден разширените си състави. Разбира се всеки се стреми да покаже добра игра и кондиция за да не пътува с автобус между малките градчета в АХЛ. И все пак е ужасно нелепо да си навлечеш контузия по време на такава една трнировъчна игра какъвто е случая с Марк Щрайт от Айландърс.

След не особено силен крос-чек от Мат Моулсън Щрайт пада лошо на рамото си. Диагнозата е шок за всички островитяни и тези, които го имат във фентъзи отборите си (ConspX сигурно си скубе косите в този момент) – скъсани връзки и поне 6 месеца пауза (без да броим рехабилитацията). С други думи пиши го бегал.

По думите на някои от съотборниците, ударът не е бил брутален. Просто лош късмет в неподходящ момент, макар че за такава контузия моментът никога не е подходящ. Така Айландърс загубват може би най-добрия си играч за последните два сезона и със сигурност най-добрия защитник в редиците им. Прогнозите за тях така и така не бяха особено оптимистични, сега според мен ще се борят с Флорида за идния Номер 1 в драфта през 2011.

Точно затова не бива да се учудваме на лавината от слухове за евентуални заместници на Щрайт, които се тиражират в много от известните блогове в Северна Америка. Още по-малко за Кандидата Номер 1 за тази позиция – отритнатия Шелдън Сурей от Едмънтън.

След като от треньорския щаб на „Нафтата“ най-безцеремонно му казаха, че е нежелан в състава, стана ясно че повече няма да го бъде там. И понеже договорът му не е особено малък, а рискът от контузии напоследък доста висок, положението на Сурей се оказа не особено розово.

Практически способни да го вземат са само отбори  с място под тавана за заплати , тъй като 5,4 милиона заплата  на снажния защитник не са по възможностите на почти 2/3 от отборите. Всичко на всичко 12 отбора влизат в този кръг, като за Островитяните с техните 19 милиона под тавана, това би било най-лесно. Една подбна сделка има смисъл и предполагам дори няма да означава раздяла с някой добър младок или даване на високи драфт избори, тъй като самите Нефтодобивници са в отчаяние. Но кой знае. Все пак не аз съм мениджъра на тези отбори.

Междувременно се чуват и слухове за интерес към Сурей и от Калъмбъс. Според журналист от местния вестник от ръководството на отбора са разговаряли с менаджерите на Ойлърс относно евентуална сделка.

Други защитници, които се споменават като евентуални заместници на Сурей за Каберле, Биекса и малко позабравения (и позастарял Матю Шнайдер). Но като гледам източника това май най-мнго клони към раздела клюки.

Advertisements

Posted 27.09.2010 by dunyto in Контузии, Слухове

5 responses to “За един брадва, за друг … може би сватба или за кои защитници се говори най-много в момента

Subscribe to comments with RSS.

  1. Към кервана на контузените може да добавим и Лейтън вратаря на Филаделфия. Ръководството това лято рискува с Лейтън като титулярен вратар , е разбирасе след отказа на Турко на играе за Летците. Но след тази контузия явно Лейтън е доста „чуплив“ след контузиите му и миналия сезон….

  2. Лазаретът в НХЛ наистина много се разрастна в последните няколко дни. Мат Стейджън и Деймънд Ленгкау от Калгари също ще отсъстват за неопределен период от време. Единият е и в нашата лига. Това само ще увеличи броя на сменените играчи преди начлалото на шампионата. А относно Фили и техните вратари, няма да е изненада ако в играта скоро се намеси и трети вратар – Сергей Бобровски, вече с няколко добри игри в предсезонната надпревара. Може би още един отбор без сигурен вратар Номер 1 …

  3. А сега и Окпосо…за неопределен период….

  4. Контузията, която Джордан Стаал получи през миналия сезон също се е усложнила, а за мен Фили ако имаха читав вратар, спокойно можеха да се борят за титлата, но при сегашното положение може и да се поизмъчат за плейофи.
    Вратарската тенденция в НХЛ е наистина странна, макар и до някъде обяснима. Въпреки това обаче не мога да разбера как така топ отбори решиха да залагат на анонимници на вратата, въпреки някои временни успехи на такива след локаута.

  5. Pingback: Общ поглед върху контузените, наказаните, демотираните и въобще липсващите. « NHL_BUL10 – фентъзи хокей лига

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: