НХЛ на живо по българска телевизия!!! W O W   2 Коментари

Не знам дали това трябва да е особено добра новина, но със сигурност ще е добре дошла за доста от вас. Канал Филм+, който доколкото разбрах е под шапката не Булсатком ( или     поне е достъпен единствено чрез тях) ще излъчва мачове от НХЛ през идния сезон започвайки идния Четвъртък с мача между Каралайна и Минесота пряко от Хелзинки.

Да си призная чвестно, досега не бях чувал за този канал, но все пак съм в родината средна веднъж в годината за по седмица-две. Искрено се надявам повечето от вас да имат абонамент към Булсатком или поне да могат да си позволят лукса да гледат по някакъв начин предванията. Според медиите, интересът в България бил голям, което ме изненадва донякъде, но пък от друга страна е радващо. Ще е хубаво този интерес да се оправдае, понеже си спомням, че до преди година е имало и друг български канал, който е почнал да предава мачове пряко, но в един момент всичко е било прекратено. Дано Филм+ не го сполети същото нещастие.

Искаше ми се да вмъкна тук и евентуалната програма за първите няколко седмици, но това май все още не е решено. Ще се провам пак след седмица.

В други новини от последните няколко часа, Монтреал Канейдиънс обявиха 28-я си капитан в историята на клуба – Браян Джионта (Познайте кой го държи в лигата). Да му е честито!

За финал съм приготвил една малка злободневна анкетка ( благодаря на Heimdall за идеята) с въпроса на въпросите за всички фенове на играта. Кой сега е номер Едно? Или може би : кого бихте избрали като първи избор в драфта?

Advertisements

Posted 29.09.2010 by dunyto in Без категория

2 responses to “НХЛ на живо по българска телевизия!!! W O W

Subscribe to comments with RSS.

 1. Новината е при всички положения добра. Bulsat подписаха договора преди 1-2 седмици до колкото си спомням, което няма по никаквъ начин да е зле. Наистина българските коментатори (тези които до момента имаха честта да коментират нашия спорт) могат да бъдат и СА ужасяващи, но пък всеки от нас може да цъкне „mute“ и да пусне подходяща (разбирай твърдичка) музика 😀

  Интересът може и да е голям, в зависимост от разбирането за „голям“, но по всякакъв нормален критерий това не е така. Малко лумпени има, които биха стояли до сутринта, за да гледат NHL, но вече се навъдиха повече спортни телевизии, отколкото ни трябват и всеки търси ниша.

  Джионта не знам дали „С“-то на гърдите ще му донесе 10 точки отгоре, но без злоба пожелавам това да не стане, особено след новините за усложнението на контузията на Джордан Стаал :@

  Анкетата не пожела да отчете вота ми по някаква причина, но виждам че повечето предпочитания са за Овечкин. Според мен пиянката е безспорно по-талантливия играч, НО има много други критерии за сравнение.
  Лично аз като спортен фен във всеки спорт ценя себераздаването, усилието което атлетите полагат и желанието с което играят. В колективните спортове се появяват още няколко измерения, с които един атлет може да блесне и тях също ценя изключително много, а именно – отборната игра и способността да правиш хората около теб по-добри.
  Освен заради неповторимата динамика и всички други прекрасни неща в хокея, това е любимият ми спорт, защото има по-особени неписани правила и на пиедестал се поставят именно тези ценности, на които аз държа.
  Целия този nonsense, който досега излях, беше за да обясня защо за мен Овечкин е по-добрият шоумен, но Кросби по-добрият хокеист. Бебенцето може и да приплаква на съдиите, да прави други неприятни неща и съвсем да не е префектния, но желанието за победа, отборната игра, дефанзивните качества, перфекционизма който демонстрира, за да подобри всеки един компонент от играта си и не на последно място способността да решава мачове в най-напрегнатите моменти. За мен тези неща правят Кросби много по-завършен и съответно по-добър играч, въпреки явното превъзходство на Овчаря, когато става въпрос за вроден талант.

  P.S. Лелее, смях се с глас бе Duny, от де я измисли тая Кара Лайна хахаха!

 2. Хмм, не бях се замислял въобще даже, че може и така да се възприеме. Кара Лайна!!! LOL
  Извинявам се за профанизма. Предполагам Каролина ще е по-добре.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: