Общ поглед върху контузените, наказаните, демотираните и въобще липсващите.   2 Коментари

Сигурно и без да споменавам ви е направило впечатление, че доста играчи се контузиха покрай подготовъчните тренировки и мачове през последните 3 семици. Все пак ми се иска да обобщя листа на всички, които сигурно или почти сигурно няма да играят в дебютните мачове на техните отборите.

Ще започна с най-лошите контузии:

 • Джош Хардинг – Резервния вратар на Минесота се контузи нелепо по време  на контрола и скьса кръстни и страничми връзки едновременно. Ще е аут за целия сезон.
 • В следствие на мозъчно сътресение за неопределен период от време извън леда ще са Марк Савард, Иън Лаперие и Брайс Салвадор.
 • Споменатият наксоро Марк Щрайт, за който се чува, че е претърпял успешна операция на рамото в родната му Швейцария и може дори да се завърне и по-рано от очакваното, а именно през Февруари.
 • Кайл Окпосо, също с контузия на рамото, ще отсъства между 2 и 3 месеца.                                                                                                                                                                                                                                                  
 • Джордан Стаал е с лоша контузия на десния крак, която ще го извади от игра поне до Ноември.
 • Със скъсани коленни връзки и вън от игра за поне още около 2 месеца е Марко Щурм.
 • Алекс Бъроуз и Мат Грийн, и двамата  с контузии на лявото рамо, ще се включат в игра след около месец-два.  Толкова се очаква да отсъства и Анси Салмела с контузия на крака.  
 • Леко окуражителни са новините около топ-защитника на Монтреал – Андрей Марков. Възстановяването от контузията на коляното може и да трае по-малко от предварително определените 2 месеца.
 • В лазарета на своите отбори за период от между 2 и 4 седмици са:  Браян Кембъл ( навехнато коляно), Жан-Франсоа Жак (гръбнак), Роб Шремп (също гръбнак), Вини Проспал (коляно), Филип Куба (крак), Майкъл Лейтън (гръбнак), Матиас Олунд (коляно) и Рик Рипин (горната част на тялото).                                                                                                                                                                                     
 • Следните играчи се намират в списъка с контузени резерви на съответните тимове и ще са там, поне на този етап, за неопределен период от време : Тони Лидман (двойно виждане), Джофри Лупул (гръбнак), Сергей Самсонов (навехнат врат), Деймънд Ланкау (коляно), Мат Стейджан (извадено рамо), Алеш Коталик (коляно), Дейвид Мос (рамо), Джеймс Шепърд (коляно), Крис Друри (ляв показалец), Бред Лебда (рамо) и Сами Сало (ахилесово сухожилие).
 • Няколко играча ще пропуснат поради контузия със сигурност поне първия мач – Сергей Костицин (крак), Михал Роживал (слабини), Владимир Соботка (рамо).
 • Двама хокеиста са наказани за един мач – Майкъл Камалери за удара му със стик срещу Нино Нидерайтер и Ник Бойнтън за жестове, показващи убийство чрез разрязване на гърло :-))) .
 • Освен контузени и наказани, да не забравяме и за играчите, които имаха нещастието да бъдат разжалвани в АХЛ – Уейд Реден и от съвсем скоро и Шелдън Сурей, който дори няма да играе за дублиращия отбор на Едмънтън. Какво да се прави – Съдба!

Това бяха тези, които със сигурност няма да видим да открият сезона за техните отбори. Има може би още около 30 играча, за които има съмнения, че може и да пропуснат откриването на шампионата. По-известните измежду тях са : Томас Ванек, Оли Йокинен, Питър Мюлър, Брендан Мороу, Мартин Хавлат, Гийом Латендрес, Майк Фишър, Сидни Кросби и Вини Лекавалие.

Advertisements

Posted 06.10.2010 by dunyto in Контузии

2 responses to “Общ поглед върху контузените, наказаните, демотираните и въобще липсващите.

Subscribe to comments with RSS.

 1. най ме е яд за Савард…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: